Jsou mladí a talentovaní. Svou práci dělají s elánem a nadšením.
Foto: Shutterstock
Jsou mladí a talentovaní. Svou práci dělají s elánem a nadšením, mají smysl pro humor. A především skvěle vaří.

Přesně před rokem jsme oslovili zkušené české šéfkuchaře, aby vytipovali své možné nástupce − mladé kuchařské naděje, které je zaujaly a jichž si z profesního hlediska váží. Pánové jako Štift, Kašpárek nebo Punčochář se tehdy do naší hry s nadšením zapojili, a když jsme v téhle malé anketě sečetli jejich hlasy, vyšlo z toho "osm nejlepších mladých kuchařů, které ještě neznáte". Protože se však gastronomická scéna neustále vyvíjí, rozhodli jsme se po roce experiment zopakovat.

Tentokrát se ho zúčastnilo 15 kuchařských es a jejich úkol byl opět jasný: prozradit trojici jmen současných gastronomických talentů do 35 let. Z rozmanité škály věku, stylu i oblasti působení tentokrát vzešlo sedm více či méně známých jmen.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.