Gril Ofyr v restauraci Žofín Garden.
Foto: Archiv restaurace
K létu patří grilování a zkoušení neobvyklých příchutí zmrzlin. K obojímu vám proto přinášíme tipy na prázdninové novinky.

Žofín na grilu

Restaurace Žofín Garden s letní zahrádkou je klidné místo v centru Prahy, kam rádi zajdeme na oběd, pracovní schůzku nebo večerní drink. Zahrádka na ostrově v centru metropole nabízí příjemný úkryt před horkým letním sluncem a vzduch tu příjemně osvěžuje vánek od Vltavy.

reklama

Letošní prázdninovou novinkou v Žofín Garden je velký, stokilogramový gril Ofyr. V jeho středu hoří ohniště a na horním obvodu je položený ocelový plát pro rychlé opečení jídla. V letních měsících bude Ofyr grilovat každý den od 18 do 22 hodin. Samozřejmě s ohledem na počasí. Letní den si můžete na zahrádce ležící pár kroků od Národního divadla a Karlova mostu zpříjemnit grilovanou čerstvou rybou, hamburgery, krkovičkou či zeleninou.

Opilé zmrzliny

V Creme de la Creme budou v srpnu připravovat "opilé" zmrzliny.Zmrzlinář Honza Hochsteiger vyrábí v Crème de la Crème širokou nabídku veganských zmrzlin a také těch, které neobsahují cukr – ty představil začátkem roku. Na druhou polovinu prázdnin si přichystal spojení drinků a zmrzlin. Smetanové zmrzliny a sorbety dal dohromady s likéry, whisky a bublinkami a výsledkem jsou zmrzliny z Prosecca, Campari nebo rumu.

V Crème de la Crème zpříjemní léto také italské affogato (česky "utopený"). Tento pohár je v Itálii oblíbený i díky dvojímu zalití zmrzliny zlatavým likérovým vínem a pravým espressem. Tuhle Itálii v Praze rádi vyzkoušíme.