V říjnu proběhne tradiční gastrofestival v beskydských Velkých Karlovicích.
Foto: Archiv festivalu
Dvoudenní festival nejen valašských specialit vyvrcholí tradiční michelinskou večeří a obědem. Který slavný kuchař přijede tentokrát? Příjemná kavárna Plečnik, která otevřela na Vinohradech v druhé polovině léta, chystá rozšíření nabídky jídel i nové výstavy obrazů.

Beskydský gastrofestival s michelinskou návštěvou

Uprostřed beskydské přírody ve Velkých Karlovicích se o víkendu 7. a 8. října koná devátý ročník Karlovského gastrofestivalu. Gourmetguru zjistil, že festival valašské kuchyně a lokálních produktů nabídne ochutnávky specialit podávané v místních hospůdkách a horských hotelích. Mezi náročnými konzumacemi lze odpočívat procházkou po cyklostezce Bečva, při jízdě koňským povozem nebo třeba historickým autobusem.

Gourmetguru je zvědavý také na soutěž o nejlepší klobásu a frgál, k jehož přípravě jsou připraveny i workshopy. Program vyvrcholí v sobotu tradiční michelinskou galavečeří a nedělním michelinským obědem ve Spa hotelu Lanterna. Letos své kuchařské umění předvede rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, který vede vídeňskou michelinskou restauraci Le Ciel.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.