Rodinný pivovar Svatý Florian Loket.
Foto: gourmetguru
V královském městě Loket upoutává pozornost nejen majestátní hrad, ale také stylový rodinný pivovar. Gourmetguru se sem vydal ochutnat neobvyklou specialitu: tmavou uzenou třináctku.

Královské město Loket, které leží přímo v meandru řeky Ohře, už z dálky vyzývá k návštěvě siluetou majestátního hradu. Jakmile Gourmetguru přešel dobový kamenný most a ocitl se v podhradí, upoutal jeho pozornost také rodinný pivovar s restaurací.Uzený speciál

Na doporučení číšníka se Gourmetguru rozhodl ochutnat na první pohled velmi neobvyklou položku: uzené pivo. Chuť klobás, kterou tenhle 13stupňový tmavý speciál získává díky vyuzenému sladu a avizuje to již zdálky svou vůní, byla výrazná, ale ne dominantní.

Zkrátka tak akorát, aby to bylo ještě pivo a k němu si Gourmetguru mohl dát tentokrát uzeninu skutečnou – neplavce s cibulí, beraními rohy a chlebem coby oblíbenou pochoutku zdejšího pivovaru.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.