Ceviche ze pstruha s okurkovým želé a pečenou paprikou
Foto: Zátiší Group
Jsou svěží, zdravé a taky děsně dobré. Ceviche neboli rybky "uvařené" v kyselé marinádě. Lehký předkrm či večeře, pohoštění k vínu i pivu anebo jen chuťovka pro prima den.

O autorství tohoto dnes již světového receptu se sice přetahuje Peru s Bolívií, ale znají ho už léta letoucí napříč celou Latinskou Amerikou. A stejně jako rybí carpaccio, tatarák, sushi či sashimi, také ceviche se časem úspěšně zabydlely na mezinárodní gastronomické scéně. Jako další pokrm ze syrových ryb, které díky šťávě z citrusů není třeba dál vařit, péct či smažit. Stačí jen vydržet pár hodin a mít ty správné suroviny.

Bílá ryba − bílé maso?

Pravda, marinované ryby nejsou nic, co bychom u nás neznali. Třeba ze severu k nám připlul skandinávský marinovaný losos, takže vlivy se prostupují a mísí. Přesto ceviche mají svou specifickou chuť a typické ingredience.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.