Jolana Kopřiva Myslivcová, majitelka školy kultury podnikání v cestovním ruchu Tyrkys
Foto: Lukáš Bíba
Mobilní aplikace dokážou pozoruhodné kousky, ale někdy má člověk stále navrch. U oběda si o tom povídáme s Jolanou Kopřiva Myslivcovou, majitelkou školy kultury podnikání v cestovním ruchu Tyrkys.

Pokud jste na studiích uměli dobře nějaký cizí jazyk, možná vás také napadlo přivydělat si jako průvodce. Můj certifikát opravňující k průvodcovství po Praze od školy Tyrkys je stále založen mezi nejrůznějšími vysvědčeními. Je na něm rok 1997. Jolana Kopřiva Myslivcová založila svoji vzdělávací instituci ještě o několik let dříve a vede ji dodnes. "Doufám, že jsem vás tehdy nevyhodila od zkoušky a že máte na studium pozitivní paměťovou stopu," usmívá se šarmantní dáma.

,Povídáme si v restauraci a brasserii Café Amandine nedaleko pražského Karlova náměstí, kam to má majitelka Tyrkysu jen pár kroků. Oceňuje především "klasičnost" tohoto místa vedeného ve stylu typického francouzského podniku 30. let.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.